Weervoorspelling DT3 2023

Het weer boven Noordwest-Europa wordt komend weekend bepaald door een groot lagedruk gebied net ten westen van Ierland. Het lagedrukgebied zorgt voor een zuidwestelijke stroming met wisselend, regen, bewolking en af en toe wat zon.

Verwachting voor Oost-Vlieland

Op vrijdag resulteert het in een zuidoostenwind, op zaterdag en zondag komt de wind uit het zuiden. In de loop van het weekend wordt de wind ook steeds harder, op zondag tot windkracht 8. De neerslag heeft een buiig karakter, waarbij de meest intensieve neerslag in de nacht van zaterdag op zondag valt. De temperatuur schommelt tussen de 11 en 14 graden. Kortom traditioneel Hollands weer uit tijden dat we nog zeldzaamheden hadden. Aan het weer zal het dus niet liggen.

Regen die het westen, noorden en oosten blokkeert en een harde zuidenwind. Prima omstandigheden voor Vale Gierzwaluwen. Maar na vorig jaar doen we het daar niet meer voor. Het gaat om de witstuitige krent. Hier hebben we dus met dit weer alle kans op. Op vrijdag- of zaterdagavond op de Stortemelk of oostpunt is dan het meest logisch.

Wind zaterdag eind van de dag

Het zuiden heeft niet alleen gierzwaluwen in de aanbieding. Een zuidelijke stroming eind oktober zijn ook goede omstandigheden voor zeldzame grasmussen zoals Kleine Zwartkop en Brilgrasmus. Deze moet je dan vinden aan de noordzijde van de bossen, waar ze het minst last hebben van de harde zuidenwind.

Het zuidoosten van Europa bevindt zich de komende dagen in een niemandsland wat betreft hoge en lagedrukgebieden. Dit resulteert in weinig wind en dus condities om (de verkeerde kant op) te vliegen. Soorten als Bonte Tapuit of Oostelijke Zwarte Roodstaart Behoren ook zeker tot de mogelijkheden.

Arnout
Tot morgen
DT3 27/29 oktober

Copyright © 1992-2024 Deception Tours - No Guts - No Glory!