KA-LAN-DER

Leeuwerik, KA-LAN-DER, zo werden wij door Rutger Wilschut op de hoogte gebracht door dit beest die langs de telpost kwam gevlogen. Tijdens het roepen/schreeuwen sloeg de stem een paar keer over, maar de boodschap kwam over. De dag ervoor werd een/de kalanderleeuwerik gemeld vanaf texel, overvliegend richting Vlieland. Vanaf dat moment was iedereen naar een duin gefietst om te gaan posten. Na ongeveer een uur kregen we een telefoontje van Marten op dat Vivian dat zij de vogel hadden, en wij dachten hem dus ook in de pocket te hebben. Dit bleek helaas niet het geval toen wij na 1,5 uur nog steeds niks hadden opgepikt, en de post voor ons ook niet. Vanaf dit moment waren we de duinen gaan uitkammen in de hoop de vogel te vinden en we eindigde op een mooi hoog duin met uitzicht. Vanaf hier zagen we Terschelling liggen, dus we dachten dat de vogel doorgevlogen zou zijn en we hadden de vogel zo goed als afgeschreven. Vanochtend toch mar weer wezen trektellen, en de zwaluwen vlogen goed. We waren lekker aan het tellen, en er waren al twee visarenden en een Europese kanarie over gevlogen toen Rutger ons op de vogel wees. De vogel ook horen roepen.

Om 10:30 krijgen we een telefoontje van Thijs Fijen. Hij vertelt dat hij gebeld was vanaf Texel met de mededeling dat Eddy Nieuwstraten een kalanderleeuwerik had gezien, en het mooie, die kwam richting Vlieland gevlogen! Wij bevinden ons op dat moment ten zuiden van de Nieuwe Kooi. “Die gaan we nooit vinden!” aldus Vivian, maar bij wie zou het niet gaan kriebelen om het te proberen?

boven Vivian Jacobs en Marten Hornsveld (hadden de vogel de 7e) Onder v.l.n.r. Thijs Fijen, Daan Drukker, Joachim Bouwmeester, Rutger Wilschut, Jurrien van Deijk en inderdaad Arjan Dwarshuis" title="Groepsfoto van de vogelaars die de Kalander gezien hebben

Jurrien van Deijk

Copyright © 1992-2024 Deception Tours - No Guts - No Glory!